dinsdag 30 april 2013

De Verdubbeldame is op retraite... (49)

De Verdubbeldame heeft zich er op verheugd, maar vreest wel voor ontwenningsverschijnselen: van 1 t/m 7 mei probeert zij zonder internet en andere informatiebronnen te leven. Blogster Firma Fluitekruid stelde haar voor de uitdaging. En zelf geeft Firma natuurlijk het goede voorbeeld, anders valt er voor de Verdubbeldame niets aan te verdubbelen.

Het verdubbelverzoek

Firma Fluitekruid had bij zichzelf gedacht:
"Wat heeft die Verdubbeldame het toch druk met al die goede daden. Hoe houdt ze het vol? Eigenlijk zou ze ook wel eens iets goeds mogen doen voor zichzelf." 
 En zo kwam zij op het volgende verdubbelverzoek:
"Ga een week in retraite! Een letterlijke retraite is waarschijnlijk niet mogelijk, want er moet gewerkt worden, de schoorsteen moet roken, en dat soort dingen. Maar ik vraag de Verdubbeldame het volgende: ga een week op informatiedieet. Geen internet, geen kranten of tijdschriften. Boeken mogen wel, mits ze bijdragen aan het geestelijk welbevinden van De Verdubbeldame. Plan zo min mogelijk afspraken, hou je avonden en weekenden vrij om in alle rust door te brengen. En: mediteer elke dag een kwartier. Uiteraard doe ik hetzelfde, anders is het geen verdubbelverzoek." 
Samen kozen zij de week: de eerste zeven dagen van mij. En zij noemden deze: de MIJ-week. Jocyta, Marielle, Jacqueline, Marlies, Conny en Marrie zagen dit ook wel zitten en haakten aan bij deze 'verdubbeldaad 49'. Sommigen van hen kozen een andere week die ze beter uit kwam.

En dus..

Gaat zometeen de computer uit. En dan gaat de Verdubbeldame -naast haar werkverplichtingen- een week lang lezen, mijmeren, tekenen, rommelen, wandelen, muziek maken, dansjes doen, naaien, schrijven, sapvasten en... wie zal het zeggen wat er uit het binnenste van de Verdubbeldame komt bovenborrelen als zij de continue stroom van informatie stil legt? O ja, ze gaat meteen ook verdubbeldaad 29 uitvoeren: 'Produceer een week lang geen restafval'. Daar heeft ze nu alle tijd voor, en het is prima te combineren met een sapvastenkuur.

Reacties en verdubbelverzoeken blijven welkom en worden na 7 mei gelezen en beantwoord. De Verdubbeldame wenst Firma Fluitekruid en de verdubbelaars die met hen meedoen een rustige, bijzondere week toe. Op 8 mei begroet jullie een herboren Verdubbeldame!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...