donderdag 25 april 2013

De Verdubbeldame geeft inspirerende boeken weg (51)

De Verdubbeldame vecht al ruim een week tegen binnengedrongen virussen, en komt even niet tot wilde acties en dito blogverslagen. Er stond echter nog een verdubbeldaad op het lijstje die eenvoudig vanaf de bank uit te voeren is: 'Verdubbeldaad 51: Maak van een inspirerend boek uit je boekenkast een doorgeefboek.'

Het verdubbelverzoek

Erna had de Verdubbeldame gemaild met een leuke actie: "Ik wil het volgende verdubbelidee aan je voorstellen, een idee wat ik vandaag zelf alvast in praktijk bracht (zie hier). Een boek wat mij geinspireerd heeft maar stilletjes in mijn kast stond te staan heb ik als 'doorgeefboek', je raadt het al... doorgegeven!" Voorin het boek schreef Erna 'Laat je inspireren en geef het door!' plus een verzoek aan de lezer om de eigen naam in het boek te schrijven alvorens het door te geven. Aan de Verdubbeldame vroeg ze: "Misschien heb jij ook zo'n boek in je kast staan, een boek waarbij, tijdens het lezen, voor jou kwartjes vielen? En... kun je het missen? Geef het dan door, doe dan mee!" De Verdubbeldame haakte direct aan, net als lezeressen Jocyta, Firma Fluitekruid, Mevrouw Pardoes, Marrie en Lin.

3 x 365 Random acts of kindness

De Verdubbeldame geeft weg: drie exemplaren van 'Random acts of kindness. 365 ways to make the world a nicer place.' Dit is een Engelstalig boekje met 365 grappige ideeën om mensen te verrassen met een aardige en onverwachte daad. Een willekeurige greep: 'Take some magazines to the dentists, and then leave them there afterwards. This does not apply to pornography', 'smile for the speed camera', 'buy a packet of crisps from the vending machine but leave them there', 'buy an unpopular CD single' en 'listen to someone’s problem without immediately comparing it to one of your own'. Alle ideeën zijn daadwerkelijk uitgevoerd door een beweging die zich de Karma Army noemt en elke vrijdag een 'random act of kindness' verricht.

Wil je een exemplaar ontvangen?

Wil je het boekje hebben, laat dan hieronder een reactie achter. Zondag laat de Verdubbeldame weten wie de gelukkigen zijn. Er staat echter wel wat tegenover: als je het boekje krijgt, vraagt de Verdubbeldame je om daaruit een 'random act of kindness' te kiezen die je zelf wilt uitvoeren. Jij laat de Verdubbeldame dan weten welke actie je hebt gekozen, en zij zal hem dan óók uitvoeren en als verdubbeldaad via de site aanbieden. Het zou leuk zijn als je het boekje na het lezen doorgeeft, en volgende lezers ook weer een actie kiezen om te laten verdubbelen, maar dat hoeft niet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...