zondag 14 april 2013

De Verdubbeldame strooit tekeningen: in een bol.com boek

De gehele maand april strooit de Verdubbeldame, in navolging van blogster Fotootje Vandaag, met tekeningen. Ze liet tekeningen achter op openbare plekken, maakte er eentje voor Fotootje Vandaag en verlootte er één via de website. Ook voegde ze een tekeningetje toe aan een kledingstuk dat ze via Marktplaats verkocht.

Via Bol.com verkocht de Verdubbeldame een boek van een van haar favoriete kunstenaars: Merina Beekman. Beekman (1961-2009) was gefascineerd van hoe men in (pre-)islamitische culturen het kwaad bezweert, en werkte voornamelijk met oostindische inkt. De Verdubbeldame maakte vandaag een tekening in de stijl van Merina Beekman, maar dan met bruine notenbister en een beetje goudverf. De Verdubbeldame heeft iets met talismannen, amuletten, sieraden en borduursels uit islamitisch Azië (kijk maar eens hier). En met Afghanistan.

Op het plaatje ontstond dan ook een Afghaans meisje met gul-i peron amuletten, en een stukje van een Pashto gedicht. Deze tekening stuurt ze mee met het boek, in de hoop dat de koper het kan waarderen..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...