vrijdag 5 april 2013

De Verdubbeldame presenteert: verdubbeldaden 50 t/m 52

De Verdubbeldame werd erg vrolijk van de verdubbeldaden die lezers deze week aandroegen. Zeg nou zelf, zijn het geen ontzettend positieve, blije en aanstekelijke acties? Deze acties verrichten de indieners zelf, maar zij vroegen de Verdubbeldame hun inzet te verdubbelen door precies dezelfde actie óók uit te voeren. Andere lezers kunnen zich ook als verdubbelaar van de acties aanmelden. Een klein initiatief kan zo een grote impact krijgen. En bovendien is een actie makkelijker uit te voeren als je weet dat je er niet alleen voor staat.

De vijftigste (!!) verdubbelactie moest natuurlijk een feestelijke zijn: de Verdubbeldame gaat bloemen uitdelen op straat! Maar zij gaat nog meer weggeven, namelijk groetjes en inspirerende boeken. Vandaag liet zij trouwens ook haar eerste weggeeftekening achter in een Rotterdams biocafé (verdubbeldaad 45).

 
Verdubbeldaad 50: Deel bloemen uit aan voorbijgangers
Marlies V. schreef hoe zij er toe kwam om zomaar bloemen uit te delen in het winkelcentrum: "En ineens was ik al de negatieve dingen zat." Ze kocht veertig bloemen, deed daar een kaartje aan met het woord 'Zomaar' en liet haar dochters de bloemen uitdelen in het winkelcentrum: "Ze mochten zelf kiezen aan wie. Mensen reageerden verbaasd maar daarna kwam bij iedereen een glimlach op hun gezicht." Haar dochters hebben er veel plezier in gehad en hebben zelfs de bloemen die ze mochten houden nog weggegeven. "Nienke gaf aan in de auto op de terugweg dat het een goed gevoel gaf. En Bente vond het blij. Voor herhaling vatbaar dus." De Verdubbeldame heeft geen dochters dus gaat zelf de straat op om bloemen uit te delen. Wie gaat ook de bloemetjes buiten zetten, zelf of samen met de Verdubbeldame?

Verdubbeldaad 51: Maak van een inspirerend boek een doorgeefboek

Erna mailde de Verdubbeldame: "Een boek wat mij geinspireerd heeft maar stilletjes in mijn kast stond te staan heb ik als 'doorgeefboek', je raadt het al... doorgegeven!" Voorin het boek schreef Erna 'Laat je inspireren en geef het door!' plus een verzoek aan de lezer om de eigen naam in het boek te schrijven alvorens het door te geven. "Misschien heb jij ook zo'n boek in je kast staan, een boek waarbij, tijdens het lezen, voor jou kwartjes vielen? En... kun je het missen? Geef het dan door, doe dan mee!" Zelf heeft Erna het idee alvast dubbel in de praktijk gebracht (zie hier en hier, en je kan ook nog kans maken op een boek van haar). De Verdubbeldame zal binnenkort een paar van haar lijfboeken de wereld insturen. Onder meer via deze website. Wie verdubbelt ook?

Verdubbeldaad 52: Groet volgende week elke dag een onbekende
Jocyta las deze week op Facebook dat iemand blij werd als onbekenden haar groetten in de stad. Jocyta schrijft: "Ieder mens wordt graag gezien...... Groet volgende week tenminste elke dag een keer een onbekende......geschikt om te verdubbelen??" Jazeker! De Rotterdammers zullen raar opkijken als ze op straat gegroet worden, en de Verdubbeldame zal wat schroom moeten overwinnen, maar ze doet graag mee. Ze begon vandaag al heel dapper met een groepje Jehova's op straat. Wie verdubbelt Jocyta’s groetactie ook? 

Welke verzoeken kwamen nog meer binnen?
Carmen gaat de rest van dit kalenderjaar geen nieuwe kleren en schoenen meer kopen. Ze maakt een uitzondering voor ondergoed en tweedehands kleding. De Verdubbeldame en 16 lezers zijn een soortgelijke uitdaging al aangegaan (verdubbeldaad 4). Verder liet Kristel liet vanochtend weten dat zij vanmiddag met een groep ouders en kinderen het Rotterdamse Kleiwegkwartier van zwerfafval ontdoet. Voor de Verdubbeldame te kort dag om aan te haken, maar ze vindt het wel een prachtige actie! 

Zelf ook in actie komen? 
Laat hieronder weten welke van deze acties jij wilt verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt (klik op 'comments and reactions' als je geen reactieformulier ziet). Ook de 49 vorige acties zijn natuurlijk nog steeds te verdubbelen. Kijk hier voor een overzicht. Zelf een andere goede actie bedacht? Laat maar horen! Dien je verdubbelverzoek hier in, en dan laat de Verdubbeldame vrijdag weten aan welke verzoeken voldaan gaat worden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...